Blog eName


Jan 03, 2022

Incepand cu 1 ian 2022, preturile pentru licentele de cPanel se modifica dupa cum urmeaza:

Preturile sunt exprimate in EURO, pe o luna calendaristica si nu includ TVA. Plata se face in lei, la cursul BNR.

Postat in Noutati


Am lansat noul site eName.ro!

Oct 04, 2021

Am lansat un site nou, cu un design modern, mai uşor de folosit şi optimizat pentru mobil.

Impreună cu noul site am lansat şi oferte noi pentru serviciile de găzduire web (share hosting SSD şi VPS KVM SSD). Serverele virtuale KVM se pot folosi pentru găzduirea de aplicatii ecommerce, Magento 2 sau Wordpress / WooCOmmerce.

Postat in Noutati


Taxa anuala domenii .ro

Mar 01, 2018

Registrul RoTLD a anunţat introducerea, începand cu 1 martie 2018, a taxei anuale de administrare a domeniilor .ro.

Postat in Noutati


Domenii .ro

Jun 05, 2015

Pretul pentru domeniile .ro este de 39 EUR + TVA, incepand de astazi, 5 iunie 2015. Majorarea pretului se datoreaza diferentei de curs valutar in EUR/USD.

Postat in Uncategorized


Lucrare programata

Jun 04, 2015

Sambata, 6 iunie 2015, ora 23:00 se va efectua o lucrare programata - upgrade switch-uri si capacitate internet. Lucrarea presupune un timp estimat de nefunctionare a serviciilor de 15 minute.

Postat in Service status


De azi, mai putin spam din .ro

Feb 18, 2015

Folosim de doi ani de zile un blacklist intern ce contine IP-urile unora din serverele care trimit spam in .ro. Pentru ca spamul local a luat amploare in ultimul timp, am adaugat incepand de astazi un filtru suplimentar, un blacklist local de domenii (URIBL). Deocamdata sunt doar 20 de domenii .ro listate dar s-au filtrat 185 de SPAM-uri in 24 de ore doar pe un singur server de test. Interfata publica este doar pentru verificat daca IP-ul sau domeniul este listat bl.tracking.ro In viitor vom extinde blacklist-ul pe nivele de scor, in functie de frecventa cu care un domeniu apare in mailurile marcate ca SPAM. In plus folosim alte blacklist-uri externe (abuse.ro, spameatingmonkey.net) dar configurate cu un scor mic precum si filtre in functie de numele clientului de mail. ss-uribl

Postat in Software update


Demo Magento 1.9.1.0 pe server virtual

Feb 13, 2015

Am actualizat demo-ul pentru serviciul Magento Virtual cu ultima versiune de Magento CE, 1.9.1.0. Pe langa template-ul nou, de la prima vedere se observa o viteza foarte buna de incarcare atat pentru frontend cat si pentru backend. In plus, un nou feature, "Configurable Swatches" - selectia dupa culoare/marime, care pana acum era realizata de magazinele virtuale prin module externe. Optimizarile pentru serverul virtual sunt cele standard, incluse in pachetul de servicii (Nginx, Percona, PHP 5.4 + OPCache, Redis, Google PageSpeed) dar fara Full Page Cache (FPC). Enjoy! Frontend: http://demo.magento.ro Backend - la cerere. ss-magento-1910

Postat in Noutati


Lucrare programata

Nov 18, 2013

GTS Telecom, fornizorul nostru de servicii internet, ne-a notificar in legatura cu o lucrare programata pentru noaptea de miercuri spre joi:

In spiritul imbunatatirii permanente a solutiilor tehnice si serviciilor oferite clientilor nostri, GTS va executa in data de 20.11.2013, ora 00:00 (GMT+2) o lucrare de upgrade la infrastructura de backbone si distributie din retea. Ca urmare a acestei lucrari vom reuni toate infrastructurile care alcatuiesc reteaua regionala a GTS Central Europe din Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia si Polonia. Aceasta lucrare va imbunatati calitatea serviciilor furnizate companiei Dumneavoastra prin scaderea timpilor de raspuns, interconectarea cu retelele regionale si sporirea reduntantei retelei nationale. Intervalul in care se va desfasura lucrarea este 20.11.2013 ora 00:00 - 20.11.2013 ora 08:00 (GMT+2), perioada in care vor exista intreruperi cumulate de pana la 2 ore sau latenta crescuta.

Postat in Service status


Noua oferta de share hosting 2013

Aug 08, 2013

Nexus-7000 Incepand din iulie 2013 am dublat spatiul de stocare pentru toate pachetele de gazduire web (share-hosting). Modificarea se aplica inclusiv pentru clientii existenti si a presupus o serie de upgrade-uri pentru platforma hardware. Folosinm in continuare ultima generatie disponibila de servere Supermicro cu procesoare Intel Xeon E5-2630 @2.30GHz, discuri SAS si Raid1 hardware. Tot in iulie, furnizorul nostru de internet GTS Telecom a upgradat infrastructura retelei. Noile echipamente Cisco Nexus ofera o calitate mai buna a serviciului, redundanta si protectie impotriva atacurilor. Sunt in teste noile servere virtuale optimizate pentru Magento care folosesc Nginx, ngx_pagespeed de la Google, PHP-FPM 5.4 si Percona SQL.

Postat in Noutati


Serverul US1 a fost afectat de furtuna

Oct 30, 2012

Conitiile meteo din New York au afectat serverul US1 din datacenterul Internap. Pentru ca furnizorul din America nu ne-a putut da un timp de rezolvare estimativ, conturile clientii sunt transferate pe serverele din Romania. Procesul de transfer a inceput de o ora si estimam ca va mai dura aproximativ 4 ore. UPDATE: transferul a fost finalizat cu succes. La scurt timp dupa aceea s-a restabilit conexiunea cu serverul afectat, ceea ce ne-a permis sa transferam suplimentar si mailurile venite pe server dar neincluse in backup.

Postat in Service status

« Înregistrări mai vechi